Greiti makaronai su vištiena, špinatais ir brokoliais grietinėlės padaže

2025-01-21 Autorius SkaniDiena.lt

Greiti makaronai su vištiena, špinatais ir brokoliais grietinėlės padaže
Makaronai su vištiena, špinatais ir brokoliais grietinėlės padaže yra vienas iš tų patiekalų, kurie sujungia greitą paruošimą, maistingumą ir puikų skonį. Šis receptas puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek vakarienei, kai norisi kažko sotaus ir gardaus. Be to, makaronai yra daugelio mėgstamas patiekalas, ypač vaikų, todėl galite būti tikri, kad šis derinys patiks visiems šeimos nariams.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Makaronai: Vietoj tagliatelle galite naudoti fettuccine, spagečius ar kitus mėgstamus makaronus.
  • Vištienos krūtinėlė: Galima pakeisti kalakutienos filė ar net krevetėmis, jei norite jūros gėrybių varianto.
  • Brokoliai: Puikiai tiks ir žiediniai kopūstai ar šparaginės pupelės.
  • Špinatai: Jei neturite špinatų, galite naudoti lapinius kopūstus (kale) ar rukolą.
  • Grietinėlė: 30% grietinėlę galima pakeisti 35% riebumo grietinėle arba, norint lengvesnio varianto, naudoti augalinę grietinėlę.
  • Parmezanas: Tinka ir kiti kietieji sūriai, tokie kaip Grana Padano ar Pecorino Romano.

Patiekalo gaminimo patarimai:


  • Makaronų virimas: Virkite makaronus iki "al dente" būsenos, kad jie išlaikytų formą ir tekstūrą sumaišius su padažu.
  • Daržovių paruošimas: Brokolius galite apvirti arba garinti, kad išsaugotumėte jų maistines medžiagas ir ryškią spalvą.
  • Grietinėlės padažas: Jei padažas atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: Apie 636 kcal

Ingredientai

    • Tagliatelle makaronai: 60 g
    • Vištienos krūtinėlė: 80 g
    • Brokoliai: 150 g
    • Špinatai: 3 saujos
    • Vyšniniai pomidorai: 5 vnt.
    • Grietinėlė 30%: 40 g
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
    • Parmezano sūris: 1 valgomasis šaukštas
    • Druska, pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Makaronų virimas: Pagal pakuotės nurodymus išvirkite tagliatelle makaronus iki "al dente" būsenos.
  2. 2. Brokolių paruošimas: Brokolius suskirstykite į mažus žiedynus ir trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje arba garuose, kad išliktų traškūs.
  3. 3. Špinatų paruošimas: Špinatus gerai nuplaukite ir nusausinkite.
  4. 4. Vištienos paruošimas: Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  5. 5. Kepimas: Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite vištienos gabalėlius ir smulkintą česnaką. Kepkite, kol vištiena taps auksinės spalvos.
  6. 6. Špinatų pridėjimas: Į keptuvę su vištiena sudėkite špinatus ir maišykite, kol jie suminkštės.
  7. 7. Padažo ruošimas: Supilkite grietinėlę į keptuvę, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Užvirinkite ir troškinkite kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės.
  8. 8. Sujungimas: Į padažą sudėkite išvirtus makaronus ir brokolius, gerai išmaišykite, kad visi ingredientai pasidengtų padažu.
  9. 9. Patiekimas: Patiekite makaronus lėkštėse, ant viršaus uždėkite perpus perpjautus vyšniniais pomidorus ir pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu.
  10. 10. Santrauka: Šis greitai paruošiamas makaronų patiekalas su vištiena, špinatais ir brokoliais grietinėlės padaže yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei.

Naujienos iš interneto

Ryžių makaronai su tofu ir daržovėmis
(1)
Udon makaronai su vištiena ir daržovėmis
(1)