Purūs pusryčių blynai su šokoladiniu bananų kremu

2025-01-20 Autorius SkaniDiena.lt

Purūs pusryčių blynai su šokoladiniu bananų kremu
Pusryčiai – svarbiausias dienos maistas, suteikiantis energijos ir geros nuotaikos pradžią. Vienas iš mėgstamiausių pusryčių patiekalų daugelyje pasaulio šalių yra blynai. Šiandien siūlome išbandyti ypatingą receptą – skanius blynus su naminiu šokoladiniu kremu. Šis derinys pradžiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Miltai: vietoj kvietinių miltų galite naudoti speltos arba avižinius miltus.
  • Pienas: tinka tiek karvės, tiek augalinis pienas (migdolų, avižų, sojų).
  • Aliejus: galite naudoti kokosų aliejų arba ištirpintą sviestą.
  • Vanilinis cukrus: jį galima pakeisti vanilės ekstraktu arba vanilės ankšties sėklomis.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Tešlos konsistencija: jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pieno arba gazuoto vandens.
  • Kepimas: naudokite nelimpančią keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kad blynai tolygiai iškeptų.
  • Šokoladinis kremas: jei norite saldesnio kremo, į banano ir kakavos mišinį galite įdėti šaukštelį medaus arba klevų sirupo.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1924 kcal.
  • Vienoje porcijoje (2 blynai su kremu ir priedais): apie 481 kcal. 

Ingredientai

    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Miltai: 200 g
    • Pienas 1,5%: 200 ml
    • Gazuotas vanduo: 50 ml
    • Aliejus: 10 ml
    • Druska: žiupsnelis
    • Vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
    Šokoladinis kremas (1 porcija):
    • Bananas: 0,5 vnt.
    • Kakava: 1 arbatinis šaukštelis
    Priedai (1 porcija):
    • Bananas: 0,5 vnt.
    • Vanilės skonio „sky“ jogurtas: 0,5 pakelio
    • Migdolų drožlės: 1 valgomasis šaukštas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlos paruošimas: Dubenyje sumaišykite kiaušinį su pienu ir gazuotu vandeniu.
  2. 2. Palaipsniui suberkite miltus, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Maišykite, kol tešla taps vientisa ir be gumuliukų.
  3. 3. Blynų kepimas: Įkaitinkite 20 cm skersmens keptuvę su trupučiu aliejaus.
  4. 4. Supilkite samtelį tešlos ir tolygiai paskirstykite. Kepkite, kol apačia taps auksinės spalvos, tada atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę.
  5. 5. Šokoladinio kremo paruošimas: Pusę banano sutrinkite su kakava iki vientisos masės.
  6. 6. Priedų paruošimas: Likusią banano pusę supjaustykite griežinėliais.
  7. 7. Patiekimas: Iškeptus blynus aptepkite vanilės skonio „sky“ jogurtu, sulankstykite į keturias dalis.
  8. 8. Ant viršaus užtepkite šokoladinį kremą, uždėkite banano griežinėlius ir pabarstykite migdolų drožlėmis.
  9. 9. Santrauka: Šis skanių blynų su naminiu šokoladiniu kremu receptas yra puikus pasirinkimas tingiems savaitgalio pusryčiams ar ypatingoms progoms. Lengvai paruošiami blynai su sveiku šokoladiniu kremu pradžiugins visą šeimą. Be to, pateiktos ingredientų alternatyvos leidžia pritaikyti receptą pagal individualius poreikius.

Naujienos iš interneto

Purūs obuolių blyneliai pusryčiams
(0)