Spagečiai "Ledi ir Valkata" su augaliniais kotletais

2025-01-20 Autorius SkaniDiena.lt

Spagečiai "Ledi ir Valkata" su augaliniais kotletais
Šiandien siūlome pasimėgauti klasikinio itališko patiekalo – spagečių su daržovių kotletais – augaline versija. Šis receptas įkvėptas legendinės „Lady ir valkata“ (angl. „Lady and the Tramp“) filmo scenos, kurioje du šuneliai dalijasi romantiška vakariene su spagečiais ir mėsos kukuliais. Mūsų siūlomas variantas puikiai tinka tiems, kurie nori sumažinti mėsos vartojimą arba yra veganai. Be to, patiekalas paruošiamas greitai ir lengvai, todėl idealiai tinka užimtiems žmonėms.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Spagečiai: vietoj pilno grūdo spagečių galite naudoti įprastus spagečius arba be glitimo variantą.
  • Daržovių kotletai: jei neturite „Garden Gourmet“ prekės ženklo, galite pasirinkti bet kuriuos mėgstamus augalinius kotletus arba pasigaminti juos namuose iš avinžirnių, lęšių ar sojos.
  • Pomidorų tyrė: galima pakeisti konservuotais smulkintais pomidorais arba šviežiais pomidorais, prieš tai juos sutrinus.
  • Parmezanas: veganams tinka maistinės mielės arba augalinis sūris.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Padažo skonis: norėdami intensyvesnio skonio, į padažą galite įdėti šiek tiek raudonojo vyno arba žiupsnelį cukraus, kad subalansuotumėte rūgštumą.
  • Konsistencija: jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai, kad jis taptų skystesnis ir geriau apgaubtų spagečius.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 653 kcal

Ingredientai

    • Pilno grūdo spagečiai: 60 g
    • Daržovių kotletai („Garden Gourmet“): 90 g (7 vnt.)
    • Pomidorų tyrė: 250 ml
    • Svogūnas: 20 g
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
    • Druska, pipirai, raudonėlis: pagal skonį
    • Parmezanas ir šviežias bazilikas: pasirinktinai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Makaronų virimas: spagečius išvirkite pagal pakuotės nurodymus iki „al dente“ būsenos.
  2. 2. Daržovių paruošimas: smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  3. 3. Padažo ruošimas: keptuvėje įkaitinkite 5 ml alyvuogių aliejaus, suberkite svogūną ir kepkite, kol taps skaidrus.
  4. 4. Tada pridėkite česnaką ir kepkite dar apie 40 sekundžių.
  5. 5. Pomidorų padažas: į keptuvę supilkite pomidorų tyrę, pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliu. Maišydami virkite, kol padažas sutirštės, apie 12 minučių.
  6. 6. Kotletų kepimas: kitoje keptuvėje įkaitinkite likusius 5 ml alyvuogių aliejaus, sudėkite daržovių kotletus ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, apie 5 minutes, kol jie gražiai apskrus.
  7. 7. Patiekalo sujungimas: į paruoštą pomidorų padažą sudėkite keptus kotletus ir gerai išmaišykite.
  8. 8. Tada pridėkite išvirtus spagečius ir vėl atsargiai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  9. 9. Pateikimas: patiekite karštą, pasirinktinai pabarstykite tarkuotu parmezanu ir papuoškite šviežiais baziliko lapeliais.
  10. 10. Santrauka: Šis spagečių su daržovių kotletais receptas – puikus pasirinkimas norintiems greitai ir skaniai pavalgyti, tuo pačiu sumažinant mėsos vartojimą. Augaliniai kotletai suteikia patiekalui sotumo, o aromatingas pomidorų padažas – intensyvų skonį. Nepamirškite, kad nors paruošti vegetariški patiekalai yra patogūs, juose gali būti daugiau druskos ir riebalų, todėl rekomenduojama juos vartoti saikingai. Šis receptas ne tik primins klasikinę „Lady ir valkata“ filmo sceną, bet ir suteiks naujų skonių jūsų virtuvėje.

Naujienos iš interneto

Ryžių makaronai su tofu ir daržovėmis
(1)
Udon makaronai su vištiena ir daržovėmis
(1)