Blynai su aviečių padažu, migdolų drožlėmis ir šokoladu 🥞😋

2025-01-22 Autorius SkaniDiena.lt

Blynai su aviečių padažu, migdolų drožlėmis ir šokoladu 🥞😋
Blynai su aviečių padažu, migdolų drožlėmis ir šokoladu – tai ne tik gardus desertas, bet ir puikus pasirinkimas sočioms savaitgalio pusryčiams ar maloniam popietės užkandžiui. Šie purūs blyneliai, pagardinti saldžiarūgščiu aviečių padažu, traškiomis migdolų drožlėmis ir švelniu juodojo šokolado skoniu, tikrai pradžiugins jūsų skonio receptorius.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Vietoje viso grūdo miltų galite naudoti avižinius miltus, kurie suteiks blyneliams švelnesnį skonį ir papildomų maistinių medžiagų.
  • Pasukas galima pakeisti kefyru arba natūraliu jogurtu, kurie taip pat užtikrins tešlos purumą.
  • Eritritolį galite keisti medumi, klevų sirupu ar įprastu cukrumi, atsižvelgdami į savo skonio pageidavimus.
  • Migdolų drožles galima pakeisti smulkintais lazdyno riešutais arba graikiniais riešutais, suteikiant blyneliams kitokį skonio atspalvį.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš kepdami blynelius, leiskite tešlai pastovėti apie 10–15 minučių. Tai padės ingredientams geriau susijungti ir blyneliams tapti puresniems.
  • Kepdami blynelius, naudokite vidutinę kaitrą, kad jie tolygiai iškeptų ir nesudegtų.
  • Aviečių padažą galite paruošti iš šviežių arba šaldytų aviečių. Jei naudojate šaldytas uogas, prieš gamindami padažą leiskite joms atšilti.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1030 kcal.
  • Vienos porcijos (4 blynelių) kalorijų kiekis: apie 515 kcal.

Ingredientai

    • Viso grūdo miltai: 3/4 stiklinės (apie 90 g)
    • Kvietiniai miltai: 1/4 stiklinės (apie 30 g)
    • Pasukos: 3/4 stiklinės (apie 180 ml)
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
    • Rapsų aliejus: 1 valgomasis šaukštas (apie 15 ml)
    • Eritritolis: 2 valgomi šaukštai (apie 20 g)
    • Druska: žiupsnelis
    • Šaldytos avietės: 1 sauja (apie 100 g)
    • Migdolų drožlės: 1 valgomasis šaukštas (apie 10 g)
    • Juodasis šokoladas: 1 kubelis (apie 10 g)
    • Klevų sirupas: 1 valgomasis šaukštas (apie 15 ml) (nebūtina) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dideliame dubenyje sumaišykite viso grūdo ir kvietinius miltus su kepimo milteliais bei žiupsneliu druskos.
  2. 2. Atskirame inde išplakite kiaušinį su pasukomis, eritritoliu ir rapsų aliejumi, kol masė taps vienalytė.
  3. 3. Skystą mišinį supilkite į miltų mišinį ir maišykite, kol susidarys tiršta, vientisa tešla. Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pasukų arba pieno.
  4. 4. Palikite tešlą pastovėti 10–15 minučių, kad ingredientai geriau susijungtų.
  5. 5. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir lengvai patepkite ją aliejumi.
  6. 6. Į keptuvę dėkite po šaukštą tešlos, formuodami nedidelius blynelius. Kepkite, kol paviršiuje atsiras burbuliukų, tada atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę, kol blyneliai taps auksinės spalvos.
  7. 7. Kol blynai kepa, paruoškite aviečių padažą: nedideliame puode sumaišykite šaldytas avietes su klevų sirupu arba eritritoliu. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol avietės suminkštės ir padažas šiek tiek sutirštės. Jei norite sklandesnės tekstūros, galite padažą pertrinti per sietelį, kad pašalintumėte sėklas.
  8. 8. Iškeptus blynelius dėkite į lėkštę, užpilkite paruoštu aviečių padažu, pabarstykite migdolų drožlėmis ir smulkintu juoduoju šokoladu. Patiekite šiltus.

Naujienos iš interneto

Purūs obuolių blyneliai pusryčiams
(0)