Lietiniai su varškės įdaru ir nutellos padažu

2025-02-03 Autorius SkaniDiena.lt

Lietiniai su varškės įdaru ir nutellos padažu
Lietiniai su varškės įdaru ir Nutellos padažu – tai tobulas pasirinkimas tiek saldiems pusryčiams, tiek ypatingam desertui. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir itin skanus, nes apjungia lengvą, minkštą lietinių tešlą su kreminiu varškės įdaru ir sodriu, naminiu Nutellos padažu. Jis patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems, o jei ieškote greitai paruošiamo deserto svečiams, šis receptas yra kaip tik jums!

Galimos ingredientų alternatyvos

Jei neturite visų ingredientų, galima rasti keletą puikių alternatyvų:

  • Kvietiniai miltai → galite naudoti speltos, avižų arba grikių miltus (jei norite be glitimo).
  • Pienas → augaliniai pakaitalai, tokie kaip migdolų, kokosų ar avižų pienas.
  • Varškė → galite naudoti rikotą, mascarpone ar graikišką jogurtą.
  • Nutella → galite naudoti naminį riešutų kremo variantą arba tiesiog lydytą juodąjį šokoladą.
  • Cukrus → pakeiskite medumi, klevų sirupu arba eritritoliu.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norint išgauti idealius lietinius, leiskite tešlai pastovėti bent 15-20 minučių – tai pagerins jos tekstūrą.
  • Kepkite ant gerai įkaitintos keptuvės ir naudokite labai mažai aliejaus arba sviesto.
  • Varškės įdarą galima praturtinti razinomis, vanile arba citrusinių vaisių žievele.
  • Nutellos padažui galite pridėti šiek tiek pieno, kad jis būtų skystesnis ir lengviau pasklistų ant lietinių.

Kalorijos

  • Bendra kalorijų suma – apie 2200 kcal 
  • Kalorijos vienai porcijai (jei valgoma 5 porcijos) – apie 440 kcal 

Ingredientai

    Lietiniams:
    • Kvietiniai miltai: 200 g
    • Pienas: 300 ml
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Vanduo: 100 ml
    • Cukrus: 1 valg. šaukštas
    • Druska: žiupsnelis
    • Aliejus: 1 valg. šaukštas
    Varškės įdarui:
    • Varškė: 250 g
    • Grietinė: 2 valg. šaukštai
    • Cukrus: 2 valg. šaukštai
    • Vanilės ekstraktas: 1 a. šaukštelis
    • Citrinos žievelė: pagal skonį
    Nutellos padažui:
    • Naminė Nutella: 3 valg. šaukštai (arba pirktinė)
    • Naminė grietinė: 2 valg. šaukštai
    • Pienas (jei reikia skystesnio padažo): 1-2 valg. šaukštai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lietinių paruošimas: Į dubenį suberiami kvietiniai miltai ir cukrus, įberiama druska.
  2. 2. Prie miltų palaipsniui pilamas pienas ir vanduo, nuolat maišant, kad nesusidarytų gumulėlių.
  3. 3. Po vieną įdedami kiaušiniai ir viskas gerai išmaišoma, kol gaunama vientisa tešla.
  4. 4. Supilamas aliejus ir tešla dar kartą permaišoma.
  5. 5. Paliekama pastovėti apie 15-20 minučių.
  6. 6. Keptuvė gerai įkaitinama ir lengvai patepama aliejumi.
  7. 7. Pilamas nedidelis kiekis tešlos ir ji paskleidžiama plonu sluoksniu.
  8. 8. Kepti ant vidutinės ugnies 1-2 minutes, kol kraštai pradeda ruduoti, tuomet apversti ir kepti dar 30-40 sekundžių.
  9. 9. Iškepus visi lietiniai sudedami į lėkštę ir paliekami atvėsti.
  10. 10. Varškės įdaro paruošimas: Varškė ištrinama su cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  11. 11. Įdedama grietinė, viskas permaišoma iki vientisos masės.
  12. 12. Jei norima, pridedama tarkuotos citrinos žievelės, kad suteiktų gaivesnį skonį.
  13. 13. Nutellos padažo paruošimas: Naminė Nutella sumaišoma su grietine.
  14. 14. Jei reikia, dedama šiek tiek pieno, kad padažas būtų skystesnis.
  15. 15. Padažas lengvai pakaitinamas ant silpnos ugnies, kol tampa vientisas.
  16. 16. Galutinis patiekalo paruošimas: Ant kiekvieno lietinio dedama po šaukštą varškės įdaro ir jis tolygiai paskleidžiamas.
  17. 17. Lietiniai susukami arba sulankstomi pagal norimus patiekimo variantus.
  18. 18. Viršuje apipilami Nutellos padažu ir papuošiami pasirinktais priedais (pvz., pjaustytais riešutais ar vaisiais).
  19. 19. Patiekiama šilta arba atvėsinta.

Naujienos iš interneto

Purūs obuolių blyneliai pusryčiams
(0)