Kijevo kotletai – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia sultingą vištienos krūtinėlę ir aromatingą česnakinį sviestą, suformuojant traškią plutelę. Šis patiekalas yra mėgstamas dėl savo išskirtinio skonio ir elegantiškos išvaizdos, todėl dažnai tampa šventinių pietų ar vakarienių puošmena. Nors tradiciškai Kijevo kotletai ruošiami iš vištienos krūtinėlės, yra įvairių šio patiekalo variacijų, kurios leidžia pritaikyti receptą pagal individualius skonius ir pageidavimus.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Vištienos krūtinėlė: Jei norite, vištienos krūtinėlę galite pakeisti kalakutienos filė arba netgi kiaulienos nugarine, tačiau tradicinis receptas naudoja vištieną.
- Česnakinis sviestas: Be česnako ir krapų, į sviestą galite įmaišyti smulkintų petražolių, laiškinių česnakų ar net tarkuoto citrinos žievelės, kad suteiktumėte papildomo aromato.
- Džiūvėsėliai: Vietoje įprastų džiūvėsėlių galite naudoti panko džiūvėsėlius, kurie suteiks dar traškesnę plutelę.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Sviesto paruošimas: Kad sviestas kepant neištekėtų, suformuotus sviesto gabalėlius prieš dedant į vištieną rekomenduojama gerai atšaldyti šaldiklyje.
- Mėsos paruošimas: Vištienos filė išmuškite tolygiai, kad būtų pakankamai plona, tačiau neplyštų. Tai padės lengviau suvynioti kotletą ir užtikrins tolygų kepimą.
- Paniravimas: Kotletus paniruokite du kartus – pirmiausia miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Tai padės sukurti traškią ir auksinę plutelę.
Kalorijos:
Bendras kalorijų kiekis visame patiekale yra apie 2500 kcal, todėl viename kotlete (jei iš viso pagaminate 4 kotletus) yra apie 625 kcal.