Kijevo kotletai iš vištienos, su česnakiniu sviestu

2025-01-26 Autorius SkaniDiena.lt

Kijevo kotletai iš vištienos, su česnakiniu sviestu
Kijevo kotletai – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia sultingą vištienos krūtinėlę ir aromatingą česnakinį sviestą, suformuojant traškią plutelę. Šis patiekalas yra mėgstamas dėl savo išskirtinio skonio ir elegantiškos išvaizdos, todėl dažnai tampa šventinių pietų ar vakarienių puošmena. Nors tradiciškai Kijevo kotletai ruošiami iš vištienos krūtinėlės, yra įvairių šio patiekalo variacijų, kurios leidžia pritaikyti receptą pagal individualius skonius ir pageidavimus.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Vištienos krūtinėlė: Jei norite, vištienos krūtinėlę galite pakeisti kalakutienos filė arba netgi kiaulienos nugarine, tačiau tradicinis receptas naudoja vištieną.
  • Česnakinis sviestas: Be česnako ir krapų, į sviestą galite įmaišyti smulkintų petražolių, laiškinių česnakų ar net tarkuoto citrinos žievelės, kad suteiktumėte papildomo aromato.
  • Džiūvėsėliai: Vietoje įprastų džiūvėsėlių galite naudoti panko džiūvėsėlius, kurie suteiks dar traškesnę plutelę.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Sviesto paruošimas: Kad sviestas kepant neištekėtų, suformuotus sviesto gabalėlius prieš dedant į vištieną rekomenduojama gerai atšaldyti šaldiklyje.
  • Mėsos paruošimas: Vištienos filė išmuškite tolygiai, kad būtų pakankamai plona, tačiau neplyštų. Tai padės lengviau suvynioti kotletą ir užtikrins tolygų kepimą.
  • Paniravimas: Kotletus paniruokite du kartus – pirmiausia miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Tai padės sukurti traškią ir auksinę plutelę.

Kalorijos:

Bendras kalorijų kiekis visame patiekale yra apie 2500 kcal, todėl viename kotlete (jei iš viso pagaminate 4 kotletus) yra apie 625 kcal. 

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 4 vienetai
    • Sviestas: 100 g
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Krapai: 2 šaukštai, smulkintų
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Miltai: 100 g
    • Kiaušiniai: 2 vienetai
    • Džiūvėsėliai: 150 g
    • Augalinis aliejus: kepimui 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sviesto paruošimas: Minkštą sviestą sumaišykite su smulkintu česnaku ir krapais.
  2. 2. Suformuokite mažus cilindrus, suvyniokite juos į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį, kad gerai sušaltų.
  3. 3. Vištienos paruošimas: Kiekvieną vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai, bet ne iki galo, tada išskleiskite kaip knygą.
  4. 4. Uždenkite maistine plėvele ir atsargiai išmuškite, kol mėsa taps plona ir tolygi. Pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.
  5. 5. Kotletų formavimas: Ant kiekvienos išmuštos filė dalies dėkite sušalusio sviesto cilindrą.
  6. 6. Užlenkite kraštus į vidų ir suvyniokite į sandarų ritinėlį, kad sviestas būtų visiškai uždengtas mėsa.
  7. 7. Paniravimas: Paruoštus kotletus pirmiausia apvoliokite miltuose, tada pamirkykite išplaktuose kiaušiniuose ir galiausiai apvoliokite džiūvėsėliuose. Norint storesnės ir traškesnės plutelės, galite šį procesą pakartoti dar kartą.
  8. 8. Kepimas: Įkaitinkite aliejų keptuvėje iki vidutinės temperatūros.
  9. 9. Atsargiai dėkite kotletus ir kepkite apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos.
  10. 10. Tada perkelkite juos į kepimo skardą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje dar apie 10 minučių, kad mėsa pilnai iškeptų.
  11. 11. Santrauka: Kijevo kotletai su česnakiniu sviestu – tai išskirtinio skonio patiekalas, kuris sujungia sultingą vištienos mėsą, aromatingą įdarą ir traškią plutelę. Šis receptas leidžia mėgautis tradiciniu skoniu, tačiau taip pat suteikia galimybę eksperimentuoti su ingredientais ir pritaikyti patiekalą pagal savo skonį.

Naujienos iš interneto

Vištienos ir avinžirnių karis su kokosų pienu
(1)
Udon makaronai su vištiena ir daržovėmis
(1)