Naminiai koldūnai su vištiena, grybais ir sūriu, kepti karšto oro gruzdintuvėje

2025-01-25 Autorius SkaniDiena.lt

Naminiai koldūnai su vištiena, grybais ir sūriu, kepti karšto oro gruzdintuvėje
Koldūnai – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas daugelyje pasaulio virtuvių. Šiame recepte siūlome išbandyti naminius koldūnus su sultingu vištienos, aromatingų grybų ir tirpstančio sūrio įdaru, kurie bus kepami karšto oro gruzdintuvėje. Šis kepimo būdas suteikia koldūnams traškią plutelę, išlaikant jų viduje esantį sultingumą. Be to, karšto oro gruzdintuvė leidžia sumažinti aliejaus kiekį, todėl patiekalas tampa lengvesnis ir sveikesnis. Šie koldūnai puikiai tiks tiek šeimos pietums, tiek vakarienei, o jų skonis nustebins net išrankiausius gurmanus.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištiena: Jei neturite vištienos, galite naudoti kalakutieną arba liesą kiaulieną.
  • Grybai: Pievagrybius galima pakeisti šitake grybais arba voveraitėmis, suteikiant koldūnams kitokį skonį.
  • Sūris: Naudokite mėgstamą sūrį, pavyzdžiui, mocarelą, čederį ar net fetą, kad suteiktumėte įdarui norimą skonį.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos minkymas: Kad tešla būtų elastinga ir lengvai kočiojama, minkykite ją bent 10 minučių, kol ji taps lygi ir nelips prie rankų.
  • Įdaro paruošimas: Įsitikinkite, kad visi įdaro ingredientai yra smulkiai supjaustyti arba sumalti, kad koldūnai būtų lengvai formuojami ir įdaras tolygiai pasiskirstytų.
  • Kepimas gruzdintuvėje: Prieš dedant koldūnus į gruzdintuvę, lengvai patepkite juos aliejumi, kad jie įgautų auksinę spalvą ir traškią plutelę.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2400 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (1/4 viso kiekio): apie 600 kcal 

Ingredientai

    • Miltai: 400 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Vanduo: 100 ml
    • Druska: 1 a.š.
    • Vištienos filė: 300 g
    • Pievagrybiai: 200 g
    • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Kietasis sūris (pvz., Džiugas): 100 g
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Papildoma druska: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlos paruošimas: Į dubenį suberkite miltus ir druską.
  2. 2. Atskirkite kiaušinius ir sumaišykite su vandeniu.
  3. 3. Po truputį supilkite kiaušinių ir vandens mišinį į miltus, maišydami, kol pradės formuotis tešla. Minkykite, kol tešla taps elastinga ir nebelips prie rankų.
  4. 4. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite pailsėti 30 minučių.
  5. 5. Įdaro paruošimas: Smulkiai supjaustykite vištieną, grybus, svogūną ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Pirmiausia apkepkite svogūną ir česnaką iki auksinės spalvos.
  6. 6. Tada pridėkite grybus ir kepkite, kol jie taps minkšti.
  7. 7. Galiausiai sudėkite vištieną ir kepkite, kol ji bus pilnai iškepusi.
  8. 8. Atvėsus, įmaišykite tarkuotą sūrį ir pagardinkite druska bei pipirais.
  9. 9. Koldūnų formavimas: Iškočiokite tešlą ant miltuoto paviršiaus iki maždaug 2 mm storio.
  10. 10. Stikline ar formelėmis išpjaukite apskritimus.
  11. 11. Į kiekvieną apskritimą dėkite po šaukštelį įdaro, užlenkite kraštus ir tvirtai juos suspauskite, kad įdaras neištekėtų.
  12. 12. Kepimas gruzdintuvėje: Paruoštus koldūnus lengvai patepkite alyvuogių aliejumi.
  13. 13. Įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 180 °C.
  14. 14. Dėkite koldūnus vienu sluoksniu į gruzdintuvės krepšelį ir kepkite 12–15 minučių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  15. 15. Patiekimas: Iškepusius koldūnus patiekite su grietine, jogurtiniu padažu arba mėgstama salotų garnyru. Skanaus!

Naujienos iš interneto

Vištienos ir avinžirnių karis su kokosų pienu
(1)
Udon makaronai su vištiena ir daržovėmis
(1)