Vištienos troškinys su pomidorais, kokosų pienu, avinžirniais ir basmati ryžiais

2025-01-20 Autorius SkaniDiena.lt

Vištienos troškinys su pomidorais, kokosų pienu, avinžirniais ir basmati ryžiais
Šis patiekalas – ryžiai su pomidorų ir kokosų pieno padažu, vištiena ir avinžirniais – yra puikus pasirinkimas tiek skubantiems, tiek norintiems nustebinti šeimą ar draugus. Jo paruošimas nereikalauja daug laiko ar sudėtingų įgūdžių, o rezultatas – aromatingas ir sotus patiekalas, kuris patiks tiek mėsos mėgėjams, tiek vegetarams, jei nuimsite vištieną.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Ryžiai: vietoj basmati galite naudoti ilgagrūdžius arba jazmininius ryžius.
  • Vištiena: galima pakeisti kalakutiena arba tofu, jei norite vegetariško varianto.
  • Avinžirniai: tinka ir kitos ankštinės daržovės, pavyzdžiui, lęšiai arba pupelės.
  • Pomidorų tyrė: galite naudoti konservuotus pomidorus savo sultyse arba šviežius, smulkintus pomidorus.
  • Kokosų pienas: jei neturite kokosų pieno, galite naudoti grietinėlę arba augalinį pieną, tačiau skonis šiek tiek skirsis.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš kepdami vištieną, įsitikinkite, kad keptuvė yra gerai įkaitusi – tai padės mėsai tolygiai apskrusti ir išlikti sultingai.
  • Norėdami intensyvesnio skonio, galite pridėti šiek tiek aitriosios paprikos arba čili miltelių.
  • Jei naudojate konservuotus avinžirnius, prieš dedant juos į patiekalą, gerai nuplaukite po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte perteklinį druskos kiekį.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 564 kcal

Ingredientai

    • Basmati ryžiai: 50 g
    • Vištienos krūtinėlė: 50 g
    • Konservuoti avinžirniai: 50 g
    • Pomidorų tyrė: 200 ml
    • Kokosų pienas (12%): 100 ml
    • Svogūnas: 20 g
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Augalinis aliejus: 1 šaukštas
    • Druska, pipirai, kario prieskoniai: pagal skonį
    • Petražolės arba kalendra: papuošimui 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ryžius išvirkite pagal pakuotės nurodymus, įpildami šiek tiek druskos ir, jei norite, įdėkite lauro lapelį.
  2. 2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.
  3. 3. Vištieną supjaustykite mažais kubeliais, pabarstykite druska ir pipirais.
  4. 4. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir kepkite, kol apskrus.
  5. 5. Į vištieną suberkite svogūnus ir česnakus, kepkite apie 2 minutes, kol daržovės suminkštės.
  6. 6. Supilkite pomidorų tyrę ir kokosų pieną, įberkite kario prieskonių, viską gerai išmaišykite ir troškinkite apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  7. 7. Sudėkite avinžirnius, sumaišykite ir kepkite dar apie 2 minutes, kad jie gerai sušiltų.
  8. 8. Patiekite ryžius kartu su padažu, pabarstykite kapotomis petražolėmis arba kalendra.

Naujienos iš interneto

Udon makaronai su vištiena ir daržovėmis
(1)
Vištienos ir avinžirnių karis su kokosų pienu
(1)