Vištienos ir avinžirnių karis su kokosų pienu

2025-01-16 Autorius SkaniDiena.lt

Vištienos ir avinžirnių karis su kokosų pienu
Vištienos ir avinžirnių karis – tai aromatingas ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek šaltoms dienoms, tiek norint paįvairinti kasdienį meniu. Šis patiekalas ne tik sušildo, bet ir suteikia organizmui reikalingų baltymų bei skaidulų. Be to, karis yra universalių skonių derinys, leidžiantis eksperimentuoti su įvairiais ingredientais ir prieskoniais.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Vištienos krūtinėlė: galite pakeisti vištienos šlaunelių mėsa arba tofu, jei norite vegetariško varianto.
  • Žiediniai kopūstai: brokoliai ar špinatai puikiai tiks kaip alternatyva.
  • Pomidorų passata: naudokite konservuotus smulkintus pomidorus arba šviežius pomidorus, nuplikytus ir susmulkintus.
  • Kokosų pienas: jei norite lengvesnės versijos, rinkitės mažiau riebią kokosų pieno versiją arba naudokite grietinėlę.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš dedant vištieną į keptuvę, įsitikinkite, kad aliejus yra gerai įkaitęs – tai padės mėsai greičiau apskrusti ir išlaikyti sultingumą.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite pridėti šviežio čili pipiro arba daugiau kario prieskonių.
  • Norint sutaupyti laiko, naudokite konservuotus avinžirnius, tačiau prieš dedant juos į patiekalą, gerai nuplaukite po šaltu vandeniu

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1260 kcal
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 630 kcal

Ingredientai

    • Ryžiai: 100 g
    • Žiediniai kopūstai: 200 g (tinka šaldyti)
    • Svogūnas: 1 nedidelis
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Vištienos krūtinėlė: 200 g
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
    • Pomidorų passata: 200 g
    • Kokosų pienas: 200 ml
    • Konservuoti avinžirniai: 65 g
    • Petražolių lapeliai: pagal skonį
    • Citrinos sultys: pagal skonį
    • Druska, pipirai, saldžioji paprika, kario prieskoniai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ryžiai išverdami pagal pakuotės nurodymus.
  2. 2. Žiediniai kopūstai verdami verdančiame vandenyje apie 10 minučių, kol suminkštėja.
  3. 3. Svogūnas ir česnakas nulupami ir smulkiai supjaustomi.
  4. 4. Vištienos krūtinėlė supjaustoma kubeliais, pagardinama druska, pipirais ir saldžiąja paprika.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, dedami svogūnai ir česnakai, kepami apie 2 minutes, kol suminkštėja.
  6. 6. Pridedama vištiena ir kepama kelias minutes, kol lengvai apskrunda.
  7. 7. Supilama pomidorų passata ir kokosų pienas, pagardinama druska, pipirais, saldžiąja paprika ir kario prieskoniais. Viskas gerai išmaišoma.
  8. 8. Troškinama apie 10 minučių, kol padažas sutirštėja.
  9. 9. Likusias 3 minutes iki virimo pabaigos pridedami nusausinti avinžirniai.
  10. 10. Paruoštas karis apšlakstomas citrinos sultimis, pabarstomas smulkintomis petražolėmis ir patiekiamas su ryžiais bei žiediniais kopūstais.
  11. 11. Santrauka: Šis vištienos ir avinžirnių karis yra puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti aromatingu ir maistingu patiekalu. Lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ir skonio pageidavimus, jis tikrai taps dažnu svečiu jūsų virtuvėje.

Naujienos iš interneto

Udon makaronai su vištiena ir daržovėmis
(1)